fbpx
Окупація Криму

Кримські АЗС готуються до бензинового колапсу

Кримський півострів може зіткнутися з бензиновим колапсом. Як передає «Телевізійна служба новин», нафтотрейдери в один голос твердять, що на сьогоднішній день на АЗС півострова розпродаються залишки, які були завезені з материкової України.

 «За останніми підрахунками, на сьогоднішній день у нашому розпорядженні від 6 до 10 днів запасу палива різного виду. Поки у нас є можливість не допустити дефіциту. Ми будемо використовувати ті нафтопродукти, які були раніше сюди завезені з материкової України», – прокоментував ситуацію заступник міністра республіки Крим з палива та енергетики Вадим Жданов. За його словами, по залізниці бензин на територію Кримського півострова вже не завозиться.

 Поспілкувався з журналістами на цю тему і директор однієї паливно-енергетичної компанії.

 «Якщо доставляти бензин в Крим машинами, то вартість його зросте ще більше. Саме це вже призвело до того, що за літр 95-го бензину зараз потрібно віддати майже 14 гривень. В цілому, поставки бензину з Російської Федерації поки не налагоджені. У нас просто немає форми платежів з Росією. У нас немає рублевих рахунків. Більш того, ми не відпрацювали логістику поставок», – дав оцінку ситуації глава компанії «Современник» Ленур Сеттаров.

Читайте також: