fbpx
Спорт

Українські хокеїсти боротимуться за вищий дивізіон

Збірна України напередодні в повному складі приступила до тренувань на донецькому стадіоні «Дружба». Збір проходив вже під керівництвом головного тренера нашої національної команди і «Донбасу» Андрія Назарова.

За його словами, «синьо-жовті» почали підготовку до чемпіонату світу у другому за рангом дивізіоні світового хокею, який відбудеться в південнокорейському Гоянзі з 20 до 26 квітня. А на минулому тижні під наглядом Костянтина Симчука провели тренування на київській арені АТЕК 13 кандидатів, з яких на основний збір викликали 10. Ще два десятки гравців приєдналися до команди вже в Донецьку.

Найбільше – 11 осіб – на турнір представив «Донбас». Один з них – екс-росіянин Євген Белухін, який відіграв в Донецьку вже три роки і отримав право зіграти за збірну України. У заявку ж на ЧС увійдуть 22 гравці – 20 польових і два воротарі.

До слова, вперше готується зіграти за збірну 24-річний голкіпер Сергій Гайдученко. Сергій – уродженець Києва, раніше виступав за «Локомотив», ЦСКА, «Сибір» і дуже сподівався на запрошення в збірну Росії, але, не дочекавшись, повернувся на батьківщину і перейшов в «Донбас».

Путівку у вищий дивізіон на 2015 рік видадуть лише переможцю, і головними претендентами тут вважаються команди Словенії та Австрії, що вилетіли в минулому сезоні з еліти, однак, виступали на Олімпійських іграх- 2014.

Проте, колишній тренер збірної, а нині наставник «Білого барса» Олександр Куликов вважає, що українській збірній цілком під силу поборотися за підвищення в класі: «Порівняно з минулим роком команда посилилася у всіх лініях. Гайдученко з досвідом КХЛ має закрити воротарське питання, в захист повернулися Разін і Наваренко, в нападі повинні сказати своє слово Федотенко, Варламов, Матерухін. Не потрібно відкладати завдання виходу в еліту в довгий ящик, а вирішувати його зараз, зібравши оптимальний склад».

Читайте також: