fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У таборі сепаратистів з Миколаєва виявили арсенал зброї

У Миколаєві радикально налаштовані прихильники приєднання до Російської Федерації тримали в своїх наметах рушниці, пістолети, ножі, саморобні дубини і біти. Відзначимо, що намети миколаївських сепаратистів перебували в міському сквері, неподалік від братської могили визволителів. Фото «бойових трофеїв» на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розмістив Владислав Ентін.

Додамо, що трофеї були отримані активістами після «нічного розгону» проросійськи налаштованих сепаратистів.

Серед кийків активісти виявили кілька великих ножів і сокиру. Співробітники правоохоронних органів вносили до протоколів відомості про такі знахідки. Варто відзначити, що частину озброєння проросійськи налаштовані активісти використовували в понеділок проти активістів руху «Народне ополчення». Саме «ополченці» після кількох спроб зуміли прибрати наметове містечко сепаратистів від меморіалу.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Нагадаємо, що в понеділок о 18:00 прихильники приєднання до Російської Федерації з «триколорами» намагалися захопити будівлю Миколаївської обласної державної адміністрації. Крім того, сепаратисти вимагали проведення референдуму в області.

Представники миколаївського Євромайдау розігнали сепаратистів, після чого приступили до розбирання табору. Співробітники міліції вибудували потрійний кордон, щоб захистити будівлю ОДА від можливого штурму сепаратистів.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

Раніше повідомлялося, що під час зіткнень в Миколаєві постраждало як мінімум 10 осіб. У ході зіткнень сепаратисти використовували шумові гранати і петарди. Кілька людей отримали серйозні поранення від пострілів з травматичної зброї. Крім того, безліч учасників зіткнень в Миколаєві отримали незначні травми.

Читайте також: