fbpx
Політика

РФ готова розглядати багатосторонній формат щодо врегулювання кризи в Україні – Лавров

Російська Федерація готова розглядати варіант з багатостороннім форматом щодо врегулювання кризи в Україні. Зокрема, обговорювати «українське питання» будуть країни Євросоюзу, США, РФ і українська сторона. Таку думку висловив Сергій Лавров, міністр закордонних справ РФ.

«Дійсно, ми готові розглядати багатосторонній формат, в рамках якого будуть представлені країни Європи, США, Російська Федерація і українська сторона», – заявив міністр закордонних справ.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Втім, зазначив Лавров, формат переговорів щодо вирішення кризи з країнами ЄС, США та Україною не визначений. Крім того, не визначені терміни і порядок денний на переговорах.

«Ми не обговорювали з Джоном Керрі яку-небудь конкретну дату щодо переговорів, тому що за нашою домовленістю спочатку необхідно зрозуміти, який буде формат», – пояснив Лавров.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Після цього голова МЗС РФ сказав, що в міжнародних переговорах мають взяти участь представники півдня і сходу України. Сергій Лавров вважає, що підсумком політичного процесу в Україні повинна стати конституційна реформа.

Читайте також: