fbpx
Політика

Аваков: Затримані харківські сепаратисти назвали себе громадянами України

 Всі затримані харківські сепаратисти назвалися громадянами України – Аваков.

Усі затримані харківські сепаратисти називають себе громадянами України. Але ця інформація буде ще перевірена.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.  

"На даний момент нами відпрацьовані 64 затриманих. Всі вони назвалися громадянами України. Ми будемо перевіряти ці факти", – сказав Аваков.

Також він додав, що серед затриманих постраждалих немає. "Найбільше, від чого вони постраждали, це те, що вони лежали лицем до асфальту зі зв’язаними руками. Я хочу підкреслити кваліфіковану і дуже акуратну роботу спецпідрозділів", – сказав Аваков.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Крім того, він додав, що сепаратисти завдали значної шкоди приміщенню облради.

"Це жахливе видовище. Так не повинно бути. Я попросив все це зняти, щоб харків’яни бачили", – сказав міністр.

Як повідомляв УНІАН, 6-7 квітня в Харкові агресивно налаштовані молодчики з проросійськими гаслами захопили ОДА, розгромили телекомпанію АНТ, жорстоко побили учасників мітингу за єдність України. За словами очевидців, місцева міліція практично не перешкоджала цим бесчинствам.

7 квітня в Донецьку, Луганську та Харківську області прибули спецпідрозділи міліції з інших регіонів України.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

У результаті, сьогодні вночі спецпідрозділ "Ягуар" звільнив Харківську обласну державну адміністрацію від сепаратистів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат від "Батьківщини" Микола Княжицький з посиланням на слова Авакова.

"Говорив з Аваковим. У Харкові відбулася антитерористична операція. Затримано 70 порушників. Вони вже в київських і полтавських СІЗО. Діє "Ягуар" з центральної України. Діє професійно – без пострілів і жертв", – написав депутат.

 За матеріалами: УНІАН

 

Читайте також: