Арсен Аваков розповів про події в Харкові

 Як розповів міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, харківська ніч була нескінченно довгою. За його словами, замовна і щедро оплачена агресія проросійських активістів була шокуючою.

«Будівля ОДА, була підпалена з холу. Солдатів Нацгвардії атакуючі закидали світлошумовими гранатами. По підрозділах МВС, що були без зброї, був відкритий вогонь з травматичної зброї. Підрозділам МВС була віддана команда в першу чергу загасити пожежу. Забезпечити охорону приїхали розрахунків пожежників. Скориставшись концентрацією Нацгвардії на пожежі в лівому крилі будівлі ОДА, сепаратисти, розбивши вікна в протилежному крилі будівлі, проникли в будівлю. Їх було близько 200», – написав він у Facebook.

Як він зазначив, о 2 годині ночі пожежа була погашена. З боку правоохоронців три людини отримали поранення – одна особа у важкому стані. При цьому будівля було захоплена сепаратистами.

О 6:30, за словами Авакова, в ході спецоперації будівлю вдалося звільнити від загарбників. При цьому не було жодного пострілу, не використовувалися гранати або інші спецзасоби. У ході операції правоохоронці також затримали 70 осіб та вилучили у них зброю. Арсен Аваков додав, що серед затриманих виявився також лідер сепаратистської групи УВБ Логінов.

Related Post

Після звільнення, будівля була взята під збройну охорону.

Також Арсен Аваков запевнив, що за підсумками цих протистоянь він зробить висновки щодо кадрового складу підрозділів міліції області. Зокрема, як він сказав, багато чого з того, що він побачив, більше було схоже на саботаж, ніж на службу.

«Всі кого це стосується – підуть – від керівників і до рядового складу, що не менш важливо. Міліція в Харкові має змінитися докорінно», – підкреслив міністр.

Наостанок він додав, що всіх сепаратистів і провокаторів чекає невідворотне і жорстке покарання.

Leave a Comment