fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Арсен Аваков розповів про події в Харкові

 Як розповів міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, харківська ніч була нескінченно довгою. За його словами, замовна і щедро оплачена агресія проросійських активістів була шокуючою.

«Будівля ОДА, була підпалена з холу. Солдатів Нацгвардії атакуючі закидали світлошумовими гранатами. По підрозділах МВС, що були без зброї, був відкритий вогонь з травматичної зброї. Підрозділам МВС була віддана команда в першу чергу загасити пожежу. Забезпечити охорону приїхали розрахунків пожежників. Скориставшись концентрацією Нацгвардії на пожежі в лівому крилі будівлі ОДА, сепаратисти, розбивши вікна в протилежному крилі будівлі, проникли в будівлю. Їх було близько 200», – написав він у Facebook.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Як він зазначив, о 2 годині ночі пожежа була погашена. З боку правоохоронців три людини отримали поранення – одна особа у важкому стані. При цьому будівля було захоплена сепаратистами.

О 6:30, за словами Авакова, в ході спецоперації будівлю вдалося звільнити від загарбників. При цьому не було жодного пострілу, не використовувалися гранати або інші спецзасоби. У ході операції правоохоронці також затримали 70 осіб та вилучили у них зброю. Арсен Аваков додав, що серед затриманих виявився також лідер сепаратистської групи УВБ Логінов.

Після звільнення, будівля була взята під збройну охорону.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Також Арсен Аваков запевнив, що за підсумками цих протистоянь він зробить висновки щодо кадрового складу підрозділів міліції області. Зокрема, як він сказав, багато чого з того, що він побачив, більше було схоже на саботаж, ніж на службу.

«Всі кого це стосується – підуть – від керівників і до рядового складу, що не менш важливо. Міліція в Харкові має змінитися докорінно», – підкреслив міністр.

Наостанок він додав, що всіх сепаратистів і провокаторів чекає невідворотне і жорстке покарання.

Читайте також: