fbpx
Політика

Анексія Криму. Мін’юст України завершує попередній підрахунок збитків, завданих РФ – Петренко

 Мін’юст практично завершив попередній підрахунок збитків, завданих Україні Росією в результаті анексії Криму, – Петренко.

 Мін’юст практично завершив попередній підрахунок збитків, завданих Україні Росією в результаті анексії Криму, і найближчим часом це питання буде винесено на засідання уряду і Ради національної безпеки і оборони.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр юстиції Павло Петренко заявив на брифінгу в Кабінеті міністрів.

"У нас практично завершений блок питань з попередньою оцінкою збитків щодо певної частини об’єктів, щодо певної частини міністерств, які мали своє майно на території Криму. Ми їх внесемо на розгляд уряду і РНБО, і фактично після цього ми оголосимо ті юридичні механізми і ті судові інстанції, куди Україна звертається з позовом", – зазначив міністр.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Петренко уточнив, що суми збитків будуть оголошені після затвердження на засіданнях Кабміну та РНБО.

Як повідомляв УНІАН, 16 березня при військовій і політичній підтримці Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і невизнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77 %  громадян, що взяли участь в голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

17 березня нелегітимний парламент Криму проголосив регіон незалежною суверенною державою – Республікою Крим – і звернувся до Росії з пропозицією про прийняття Республіки Крим до складу РФ як нового суб’єкту зі статусом республіки. 18 березня в Кремлі був підписаний так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Після анексії Криму в кінці березня 2014 року самопроголошена влада оголосила про націоналізацію українських державних підприємств, які знаходяться на території півострова, і їх перехід в російську власність. Юридичний статус націоналізованих підприємств залишається невизначеним, оскільки ні українська влада, ні міжнародне співтовариство не визнали відділення Криму.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: