fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Проти мітингувальників на Євромайдані використовувалася заборонена вибухівка

 На Майдані проти мітингувальників застосовувалася вибухівка, заборонена для використання навіть під час військових дій – ТСК.

  На Майдані проти мирних мітингувальників застосовувалася вибухівка і боєприпаси, які заборонені для використання навіть під час військових дій.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів і окремих посадових осіб Геннадій Москаль під час прес-конференції.

«У ТСК всі матеріали є, були два літаки з Росії, які привезли спецзасоби для придушення демонстрантів, вони в Україні заборонені законодавством, а частина з них заборонена Женевською конвенцією», – зазначив він.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

«Частину спецзасобів не визнає світ, вони заборонені для використання у світовій практиці, навіть під час військових дій, а не те, що під час мирних акцій протесту», – зазначив Москаль.

Також він додав, що спецзасоби, які міліція розмитнювала як феєрверки, травмували 3700 цивільного населення.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що 20 січня цього року на аеродром «Гостомель» в Київській області прибули кілька російських транспортних літаків з підмосковного аеродрому «Чкаловський» із зброєю і 5,1 тонни вибухівки.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Він зазначив, що встановлено, що ця вибухівка була виготовлена ​​на підприємстві в підмосковному місті Сергєєв Посад.

Наливайченко також підтвердив інформацію народного депутата Геннадія Москаля про те, що представники російських спецслужб брали участь у розробці та реалізації планів «Хвиля» і «Бумеранг» для «зачистки» Майдану Незалежності.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: