fbpx
Окупація Криму

Окупація Криму. МЗС України готує ноту у зв’язку з убивством офіцера

Представники міністерства закордонних справ України звернулися до генеральної прокуратури, попросивши вжити заходів для встановлення та покарання всіх осіб, які винні у вбивстві українського офіцера. Йдеться про українського офіцера, який був убитий в окупованому Криму. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив Євген Перебийніс, керівник департаменту інформаційної політики МЗС України. Слова чиновника передає «Інтерфакс- Україна».

Представник МЗС України висловив стурбованість у зв’язку з убивством українського офіцера в Криму. Нагадаємо, що інцидент стався на території окупованого півострова в ніч з 6 на 7 квітня 2014 року.

«Також була підготовлена ​​нота в міністерство закордонних справ Росії з проведення розслідування даної трагічної події за участю українських правоохоронних органів», – заявив Євген Перебийніс.

За попередніми даними, зазначив Євген Перебийніс, російські військовослужбовці смертельно поранили офіцера Збройних сил України двома кулями в груди і голову. Додамо, що у загиблого українця залишилося двоє малолітніх дітей.

У МЗС України не виключають, додав Перебийніс, що російська сторона на території окупованого Криму почала «практику позасудових розправ з українськими військовослужбовцями». Йдеться про тих військовослужбовців, пояснив Перебийніс, які як і раніше вірні військовій присязі, а також відмовилися перейти на бік окупантів.

За словами Перебийноса, в російських правоохоронних органах ще не виявляли своєї «готовності співпрацювати в рамках спільного розслідування».

«Українська сторона стурбована тим, що випадок з викраденням і вбивством українських військовослужбовців може стати початком для практики "зачисток", які використовувалися російською стороною в Чечні», – підсумував керівник департаменту інформаційної політики МЗС України.

Читайте також: