fbpx
Окупація Криму

Меджліс розпустять за співпрацю з окупантами?

Імам релігійної громади «Селям» Даниял Аметов виступив з пропозицією розпуску Меджлісу кримськотатарського народу. Зокрема, Даниял Аметов пропонує почати збір підписів на підтримку розпуску Меджлісу і проведення позачергових виборів Курултаю. Про це імам повідомив в інтерв’ю агентству «Крим. Реалії».

Даниял Аметов сказав, що виступив з пропозицією розпуску Меджлісу і виборів Курултаю «з особистої ініціативи, а не від імені якоїсь організації».

Даниял Аметов припускає, що таку пропозицію можуть підтримати в деяких громадських та молодіжних організаціях. Після цього імам розповів про причини ініціативи з розпуску Меджлісу. Даниял Аметов нагадав про недавні дії Меджлісу, представники якого «пішли на співпрацю з окупаційним режимом». Втім, запевнив Даниял Аметов, раніше в Меджлісі заявляли про невизнання влади в захопленому Криму.

«Нам кажуть, що йдучи на співпрацю з окупантами, вони хочуть зберегти народ, але агресор захоплює нас не для того, щоб влаштувати райське життя, а щоб, відібравши у нас їжу, Батьківщину і житло, забезпечити своє благополуччя», – пояснив Даниял Аметов.

На думку імама, здаватися ворогові – це «шлях до самогубства». У такому випадку, міркує Аметов, люди «полегшать загарбникам своє поневолення».

Після цього Даниял Аметов навів слова з Корану: «Хто ж боїться втратити фізичне і матеріальне, незабаром втратить і те, і інше».

Глава ЦВК Курултаю Заїр Смедляєв запевнив, що до представників центрвиборчкому ніхто не звертався з подібним питанням. Він сказав, що рішення з проведення позачергових виборів Курултаю може бути прийнято лише на сесії Курултаю.

«Приводів для висловлення недовіри я не бачу. У рішенні Меджлісу сказано, що делегування людей у ​​владу не говорить про її визнання», – підкреслив Смедляєв.

Читайте також: