fbpx
Окупація Криму

У Криму зможуть вести мовлення українські телеканали – Полонський

На території окупованого Криму зможуть вести мовлення різні телеканали. Зокрема, виключенням не стануть і українські телеканали. Таку думку в інтерв’ю висловив Дмитро Полонський, нелегітимний міністр з інформації та масових комунікацій Криму.

«Я вважаю, що чим більше телевізійних каналів і різних ЗМІ представлено в інформаційному просторі кримської республіки, тим краще», – заявив міністр окупованого Криму.

На думку Полонського, наявність великої кількості каналів створює «об’єктивну картину». Він вважає, що завдяки цьому громадяни отримують доступ до всієї інформації.

«Нехай громадяни дивляться і російські телеканали, і українські, і кримськотатарські, і турецькі – і самі роблять вибір», – додав Полонський.

Після цього Дмитра Полонського попросили прокоментувати причину відключення деяких українських телеканалів на території окупованого Криму. За словами міністра, в Криму відключили лише ті українські телеканали, які не заплатили місцевому радіочастотному центру за трансляцію. Він пояснив, що така міра торкнулася лише аналогового мовлення.

«У кабельних мережах українські телеканали знаходяться у вільному доступі. Всі канали можна дивитися. Супутникове телебачення також ніхто не відміняв. Ми не збираємося нічого забороняти», – підсумував Полонський.

Нагадаємо, що раніше в Україні заблокували трансляцію деяких російських телеканалів. Зокрема, окружним адміністративним судом Києва було прийнято відповідне рішення, щодо мовлення російських телеканалів РТР, «Перший канал», «Росія 24» і НТВ.

«Зазначені канали вдалися до дій, спрямованих на розпалювання міжнаціональної ворожнечі, закликів до сепаратизму, що створили особливу небезпеку в умовах складної політичної ситуації в Україні», – заявили в Нацраді з питань телебачення і радіомовлення.

Читайте також: