fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

ОПК України продовжує поставки військової продукції в РФ

В даний момент оборонно-промисловий комплекс України продовжує виконувати ряд договорів про постачання військової продукції до Росії. Таку інформацію в соцмережі Facebook оприлюднив Дмитро Тимчук, голова центру військово-політичних досліджень.

«За оперативною інформацією групи "Інформаційне Опір", на сьогоднішній день окремі підприємства української "оборонки" продовжують постачати продукцію військового призначення до Росії», – заявив Тимчук.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

За його словами, раніше керівники держкорпорації «Укроборонпром» заявляли про припинення поставок до Росії. Втім, пояснив Тимчук, деякі «військові контракти» з Російською Федерацією курирують інші державні структури. Саме тому, додав він, «Укроборонпром» не в змозі контролювати їх.

Зокрема, на київському заводі «Арсенал» в інтересах Російської Федерації триває виробництво головок самонаведення, які встановлюються на керовані ракети типу «повітря -повітря» Р-73.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Ракетами класу Р-73 оснащуються бойові літаки, які широко використовуються ВПС Російської Федерації (МіГ- 29, МіГ- 31, Су- 27 і Су- 24 ), а також новітні бойові машини (МіГ -35 і Су -35С).

Читайте також: