fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Курченко оголошений в Україні в розшук

МВС розмістило оголошення про розшук С. Курченка.

  На офіційному веб-сайті МВС України в розділі розшуку осіб, які переховується від органів прокуратури з’явилося повідомлення про розшук бізнесмена Сергія Курченка, повідомляє УНН.

 За повідомленням, С.Курченка розшукують за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.5 с.191 Кримінального кодексу – привласнення, розтрата майна, скоєні в особливо великих обсягах або організованою групою.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Запобіжним заходом до розшукує мого визначена "постанова суду про дозвіл на затримання з метою приводу".

 Нагадаємо, МВС викрило злочинну схему ввезення на територію України та реалізації нафтопродуктів групою компаній "Східноєвропейська паливно-енергетична компанія", яка належить С.Курченку.

 Фактично, продукція була реалізована на території держави без митного оформлення та сплати податків і зборів, від чого бюджет втратив близько 7 млрд грн.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Також було створено ряд фіктивних підприємств, які за підробленими документами реалізовували нафтопродукти без сплати податків легальним оптовим постачальникам пального. За цими фактами відкрито 11 кримінальних проваджень у Криму, Київській, Харківській, Одеській, Черкаській, Кіровоградській, Хмельницькій, Луганській, Рівненській областях та у Києві.

 Джерело: УНН

Читайте також: