fbpx
Україна

Крим стрімко втрачає туристів

У березні 2014 року обсяги пасажирських перевезень між материковою частиною України і АР Крим зменшилися на 40 % порівняно з аналогічним періодом 2013 року. Також спостерігається зменшення пасажиропотоку на 21 – 23 % між АР Крим та Російською Федерацією. Такі невтішні, хоча і прогнозовані дані оприлюднив сьогодні перший заступник начальника головного пасажирського управління «Укрзалізниці» Микола Козак.

За його словами, рейси у напрямку Росії здійснюються регулярно за графіком руху поїздів, але у зв’язку зі зменшенням пасажиропотоку було прийнято рішення про скорочення схеми поїздів.

Читайте також:  Як попи УПЦ мп на Закарпатті займаються дискредитацією ЗСУ

«Якщо раніше поїзди курсували у складі 18 – 20 вагонів, то зараз потяги курсують у складі 8 – 10 вагонів. І цього більш ніж достатньо, адже кількість пасажирів в цих поїздах становить від 24 до 75 %, залежно від часу відправлення поїзда і днів тижня», – зазначив Микола Козак.

Також у зв’язку зі зменшенням пасажиропотоку «Укрзалізниця» скасувала курсування поїзда № 3/4 «Київ-Москва». Змінено і періодичність курсування поїзда № 146/145 «Сімферополь-Київ». Починаючи з 31 березня, поїзд курсує через день: з Києва по парних числах, з Сімферополя по непарних числах. Раніше поїзд курсував щодня.

Читайте також:  Два роки тому на війні Герой України Віктор Оцерклевич

Російські залізничники також скасували додатковий поїзд № 295/296 «Москва-Київ», який призначався для перевезення пасажирів на Великодні та травневі свята.

Крім того, майже на третину скоротилися обсяги вантажних перевезень, здійснюваних за участю Кримської дирекції залізничних перевезень. Так, в березні 2014 року обсяги перевезень вантажів залізничним транспортом зменшилися майже на 32 % ( – 501 тис. тонн ) порівняно з березнем 2013 року.

Читайте також: