fbpx
Окупація Криму

Євроконтроль заборонив перельоти до Криму

У Європейській організації з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) вирішили заборонити польоти на територію окупованого Криму. Зокрема, йдеться про польоти в Севастополь і Сімферополь. Таке повідомлення Європейської організації з безпеки аеронавігації було оприлюднено на ресурсі flightworx, передає «Інтерфакс-Україна».

 Варто відзначити, що інформацію про заборону Євроконтролю підтвердили і представники авіагалузі України.

 Джерело сказало, що в Євроконтролі не збираються визнавати «які завгодно односторонні декларації у сфері аеронавігаційного обслуговування над частиною українського повітряного простору». Йдеться про декларації, які були видані не українською владою. Джерело запевнило, що в Євроконтролі будуть суворо дотримуватися Конвенції ICAO про міжнародні цивільні авіаперевезення.

За інформацією Євроконтролю, авіаперельоти в Севастополь і Сімферополь було вирішено заборонити «до подальших повідомлень».

 Крім того, в Євроконтролі радять при виборі маршруту польоту (крім закритого), спочатку погодити його з диспетчерами з інших держав. Зокрема, йдеться про українські, румунські, болгарські і турецькі диспетчерські центри. У відомстві впевнені, що такі кроки дозволять уникнути «порушень в повітряному русі».

 Нагадаємо, що Євроконтроль займається координацією управління повітряним рухом над усією Європою. Відомство контактує з національними владами країн, постачальниками аеронавігаційного обладнання, військовими і цивільними користувачами повітряного простору, а також аеропортами та іншими організаціями. У діяльність Євроконтролю входить тактичне і стратегічне управління авіапотоку, підготовка диспетчерів, збір аеронавігаційних податків і регіональний контроль повітряного простору.

Читайте також: