fbpx
Економіка

Російські цукерки та сири зникнуть з прилавків українських магазинів

 Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів постановила вилучити з продажу деякі російські продукти харчування у зв’язку з невідповідністю вимогам українського законодавства і положенням Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів. В основному в "чорному списку" значаться солодощі та сири. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держспоживінспекції.

 "На сьогоднішній день Держспоживінспекцією України вживаються відповідні заходи щодо вилучення зазначеної та іншої російської продукції, що розповсюджується з порушеннями, в гіпермаркетах і основних торгових мережах", – йдеться в повідомленні.

 В "чорний список" потрапили продукти виробника ВАТ "Червоний Жовтень" (Москва): молочний шоколад "Червоний Жовтень", цукерки "Червоний Жовтень", цукерки "Ведмедик клишоногий" медовий грильяж, цукерки "Ведмедик клишоногий". Виробника ВАТ "Кондитерський концерн Бабаєвський" (Москва): шоколад "Натхнення" гіркий, шоколад "Бабаєвський" з фундуком. Виробника ВАТ "Рот фронт" (Москва): цукерки "Батончики "РОТ ФРОНТ", цукерки Bon-Bon м’яка карамель, нуга і горіхи. Виробника ЗАТ "Фабрика "Російський шоколад" (Москва): шоколад "Елітний гіркий пористий". Виробника ТОВ "Лакталіс Істра" ( Росія, Московська область): сир плавлений з шинкою "Президент", 150г, 8 скибок, сир плавлений "Президент " Моцарелла" , 150г, 8 скибок, сир плавлений "Вершковий "в скибах "Президент", 150г, 8 скибок, сир плавлений "Легкий Вершковий" в скибах "Президент ", 150г, 8 скибок, сир плавлений "Мааздам ​" в скибах "Президент", 150г, 8 скибок, сир плавлений "Вершковий" "Президент", 50г. Виробника ТОВ "Вічунай-Русь», Росія, Калінінградська область: оселедець філе – шматочки "Традиційний" в 150г масла. Виробника ТОВ "Роскон" (Росія, Калінінградська область): скумбрія атлантична в томатному соусі, сардина атлантична натуральна з додаванням олії.

 Варто відзначити, що перевірка російських товарів на відповідність українським нормам проводилася внаслідок звернення нардепа від ВО «Свобода» Олега Тягнибока щодо невідповідності більшості російських товарів вимогам чинного законодавства України.

Читайте також: