fbpx
Політика

Путін хоче «завоювати» Білорусь, Фінляндію і Прибалтику – Андрій Ілларіонов

 Російська Федерація на чолі зі своїм президентом Володимиром Путіним вже отримала сумнівну перемогу в боротьбі з Україною, окупувавши і захопивши Крим. Однак у Росії може бути ще багато різних територіальних претензій, за рахунок яких вона захоче збільшити свою територію.

 Колишній радник російського президента Андрій Ілларіонов у своєму інтерв’ю шведській газеті Svenska Dagbladet повідав, що Володимир Путін у майбутньому має намір «завоювати» Фінляндію, Білорусь і країни Балтії. Як заявляє екс-радник Путіна, президент РФ має намір повернути часи Миколи II і Сталіна, тим самим відновивши «історичну справедливість».

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 Щодо Фінляндії, то ця країна не є членом НАТО, а, відповідно, вторгнення РФ не буде розцінено як напад на альянс.

 На питання про те, чи загрожує Фінляндії щось найближчим часом, Андрій Ілларіонов заявив: «Це не входить в путінський порядок денний на сьогодні або завтра, але якщо Путіна не зупинити, рано чи пізно питання буде піднято. Путін кілька разів говорив, що більшовики і комуністи здійснювали великі помилки. Він цілком може сказати, що в 1917 році більшовики зрадили національні інтереси Росії, надавши Фінляндії незалежність».

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Також було порушено питання того, яким чином можна зупинити експансію РФ. При цьому Ілларіонов заявив, що санкції швидше допомогли Путіну, додавши, що єдиною адекватною відповіддю у даному випадку є прояв готовності до колективної оборони.

Читайте також: