fbpx
Політика

Турчинов: «Ніяких передумов для федералізації України немає

Виконуючий обов’язки президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов вважає безпідставними заклики російської сторони до федералізації української держави – для цього немає ніяких передумов. І тільки громадяни України мають право і будуть визначати формат нової Конституції і устрою країни. Диктувати і ставити умови Україні не має права ніхто, в своїх внутрішніх справах країна розбереться сама. Про це Олександр Турчинов заявив в ході навчань Національної гвардії в понеділок, 31 березня.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Водночас Олександр Турчинов вважає, що регіонам необхідно надати більше влади, щоб на місцях можна було не тільки визначатися з актуальними завданнями, а й розпоряджатися бюджетними коштами.

«Наші регіони повинні ефективно функціонувати, самостійно визначати і формувати в перспективі і виконавчі комітети, і мати фінансове забезпечення для виконання своїх повноважень, в той же час в рамках унітарної держави», – повідомив в.о. президента України.

Читайте також: