fbpx
Новини світу

Церква перерахувала на підтримку української армії 500 тисяч гривень

Українська православна церква Київського патріархату не залишилася осторонь від проблем, що стоять сьогодні перед армією України. Під час прес-конференції, що відбулася в понеділок, 31 березня, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звернувся до духовенства та мирян із закликом взяти участь у зборі коштів, які згодом будуть направлені на підтримку українських збройних сил.

 «Ми звертаємося до духовенства та віруючих Київського патріархату, щоб вони кожен вніс якусь частину своїх грошей на зміцнення української армії. Це матиме велике значення», – наводять сьогодні ЗМІ слова Патріарха.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Філарет розповів, що в храмах встановлені спеціальні скриньки, куди всі бажаючі можуть віднести свої пожертви. Крім того, як вважає глава УПЦ КП, допомагати армії можна не тільки грошима, а й їжею, а також одягом.

 Патріарх Філарет підкреслив, що УПЦ КП перевела на рахунок Міністерства оборони України 500 тисяч гривень.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Раніше ми писали про те, що згідно з повідомленнями Міністерства оборони України, перерахувати гроші для матеріально-технічної та медичної підтримки Збройних Сил України можна тепер за допомогою мобільного телефону, зателефонувавши або відправивши СМС на номер 565, а також перерахувавши гроші Міноборони України.

 За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: