fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

ГПУ відкрила кримінальну справу щодо низки посадових осіб Міністерства соціальної політики

  У Генеральній прокуратурі України відкрили кримінальну справу щодо осіб, які займали різні посади в Міністерстві соціальної політики. Всі ці посадові особи звинувачуються у службовій недбалості при процесі закупівлі обладнання для дітей-інвалідів. Відомості про це сьогодні, 31 березня, надали в УНІАН.

 Прокоментували ситуацію і в Головному управлінні захисту прав і свобод дітей при Генпрокуратурі. Так заявили про те, що по всій Україні поширені випадки порушення прав дітей- інвалідів на відновлення здоров’я. Саме з цієї причини і проводилася перевірка законності використання бюджетних коштів Міністерством соціальної політики.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Відзначимо, що дані кошти були виділені для реабілітації дітей з церебральним паралічем. Як повідомили в Генеральній прокуратурі України, відомством було витрачено близько 40 мільйонів гривень на закупівлю 8 реабілітаційних комплексів, призначених для локомоторної терапії.

 Незважаючи на той факт, що оплата була проведена своєчасно, реабілітаційні комплекси були введені в експлуатацію із запізненням. Через запізнення на 4 місяці, постачальник був зобов’язаний сплатити штраф у розмірі 4,4 млн гривень, проте в Міністерстві соціальної політики від стягнення коштів відмовилися.

Читайте також: