fbpx
Політика

Тимошенко назвала 6 причин, чому хоче стати президентом

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко повідомила, що проситиме «Батьківщину» висунути її кандидатом у президенти, оскільки вважає себе найефективнішим політиком з усіх, хто хоче боротися за крісло глави держави. А щоб не бути голослівною, на сьогоднішній прес -конференції Юлія Тимошенко озвучила шість причин, чому вона вирішила йти на вибори.

По-перше, екс-прем’єр вважає, що може створити країну з чистого аркуша і якщо дії в цьому напрямку будуть успішними, то зміниться не тільки Україна, але й увесь світ. А провести такі реформи зможе тільки високоінтелектуальна людина.

«Майбутній президент повинен мати інтелектуальні організаційні здібності, мати зв’язки з інтелектуальними колами в світі. Я думаю, що зможу з цим впоратися», – зазначила Юлія Тимошенко.

По-друге, екс-прем’єр вважає, що тюремний досвід допоміг їй вивчити ситуацію зсередини, дізнатися чого дійсно хоче народ, його біди і потреби.

«Те, що я, як політик, випробувала на собі у в’язниці, не уявляє собі більшість тих, хто представляє народ у Верховній Раді, на Банковій і в Кабміні», – зазначила вона.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Третя причина – боротьба з олігархією. Юлія Тимошенко впевнена, що ставши президентом їй вдасться викорінити це явище. При цьому вона уточнила, що великий бізнес залишиться, але мати такого впливу на політику і політиків він вже не буде.

«Олігархи – не просто грубе слово, але система відносин між великим, тіньовим в тому числі, бізнесом і владою на всіх рівнях. Олігархія несумісна з тим, що ми хотіли бачити в результаті реформ», – зазначила екс-прем’єр.

По-четверте, Юлія Тимошенко вважає, що в Україні необхідно побороти корупцію. Але довгі роки цього зробити не вдавалося жодному президенту і жодному уряду. Не можуть впоратися з цим завданням і нинішня влада. Себе ж вона вважає людиною, якій посильне це завдання.

«Я – єдина людина серед лідерів партії, яка дійсно демонструвала, як треба згортати корупцію цілими пластами», – заявила Юлія Тимошенко і як аргумент озвучила історію 2000 року, коли вона боролася проти « РосУкрЕнерго».

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Важливим фактом, на думку політика, є і регіональна підтримка її кандидатури. Юлія Тимошенко вважає, що її підтримає західна Україна, чимало вона зробила і для сходу. Та й третину життя вона прожила там (у Дніпропетровську).

І останнє, що змусило Юлія Тимошенко балотуватися в президенти, – це дії російського глави держави Володимира Путіна проти України. Екс-прем’єр не дозволить цьому агресору продовжити свою брудну політику на сході і на півдні і обіцяє повернути Крим Україні.

«Я зможу створити настільки потужну систему оборони країни, професійну армію, зробити все, для того, щоб наша армія отримала найкращу зброю. Я знаю, що зможу зробити все, щоб захистити нашу країну і мати надію на те, що ми повернемо Крим», – резюмувала Юлія Тимошенко.

Читайте також: