fbpx
Новини світу

Росія значно посилила свою військову присутність в Чорному та Азовському морях, – Держприкордонслужба

У прес-службі Державної прикордонної служби України заявляють про посилення з боку Російської Федерації своєї військової присутності в Чорному та Азовському морях. Повідомляється про проведення активних маневрів кораблів і катерів берегової охорони і флоту Росії.

 Заява прес-служби Державної прикордонної служби України з’явилося в четвер, 27 березня. Відзначається, що в північно-західній частині Чорного моря були помічені три кораблі ЧФ Росії, а також ще три судна забезпечення Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз». Також було відзначено, що два кораблі Чорноморського флоту Росії знаходяться в Азовському морі, в його західній частині.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 У повідомленні Держприкордонслужби сказано, що «всі судна рухалися в нейтральних водах і на істотному віддаленні від зовнішнього кордону територіального моря України». Крім того, в Держприкордонслужбі звертають увагу, що «останнім часом Росія значно посилила свою військову присутність в Чорному та Азовському морях. Кораблями та катерами Берегової охорони і флоту Росії проводяться активні маневри».

 Раніше неодноразово з’являлися заяви української сторони про те, що Російська Федерація посилює свою військову присутність на сухопутних кордонах Росії і України, в тому числі і на Південному Сході. Сьогодні ж, 27 березня, заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар повідомила, що «вжиті всі необхідні заходи для захисту східних кордонів. Там проходить цілий комплекс заходів, не тільки блокпости з інформування, там все набагато серйозніше. Задіяні місцеві влади для того, щоб максимально посилити східні, північні, південні кордони України».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За матеріалами: news.liga.net

Читайте також: