fbpx
Економіка

Звітуйте Інтернетом – економте робочий час

  Подання звітності в електронному вигляді має багато переваг для платників податків. Вони при цьому отримують, передусім, економію робочого часу і коштів на придбання бланків звітних документів.

 Звітність, надіслана до органу Міндоходів електронною поштою через мережу Інтернет із застосуванням посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису, не потребує подання звітності на паперових носіях і їх зберігання. Користувачу сервісу також гарантовані автоматична перевірка підготовлених документів на наявність арифметичних помилок та описок, оперативне оновлення форматів подання документів в електронному вигляді по телекомунікаційних каналах зв’язку – у разі зміни форм податкових декларацій, інших документів, які є підставою для нарахування і сплати податків. При введенні нових форм декларацій, платник податків автоматично отримує можливість оновлення версій, форматів тощо. Для поліпшення сервісного обслуговування платників сьогодні розроблено та безкоштовно розповсюджується програмне забезпечення для формування та передачі податкової звітності. Його можна знайти на веб-порталі Міндоходів або ж отримати у територіальному органі Міндоходів за місцем перебування на податковому обліку.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 Створення податкового документа в електронному вигляді здійснюється відповідно до затвердженого формату (стандарту) за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення з обов’язковим накладанням електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП) посадових осіб платника податків.

 Послуги ЕЦП для електронної звітності можна отримати в акредитованих центрах сертифікації ключів, з якими Міндоходів України укладено договір для подання податкової звітності платниками із застосуванням електронного цифрового підпису. З переліком акредитованих центрів сертифікації ключів можна ознайомитись на сайті Міндоходів у підрозділі «Електронна звітність».

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 Обравши для себе електронну звітність, платники не тільки оцінили її простоту, але й зробили перспективний вибір онлайн спілкування з фахівцями Міндоходів, які постійно працюють над впровадженням нових і вдосконалюванням діючих сервісів.

 Тому, шановні платники, не уникайте можливості покращити своє життя, найкраще та найефективніше спланувати свій робочий час.

  За матеріалами: ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів в Донецькій області

Читайте також: