fbpx
Політика

Польський уряд не виключає захоплення України Росією

 Польща вважає можливим захоплення України Росією.

 Польський уряд не виключає, що російська армія може захопити не тільки південно-східну, але й інші частини України і дійти до кордонів Польщі.

Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, про це сьогодні заявив міністр внутрішніх справ Бартоломей Сенкевич в ефірі Radio Zet. "Насправді ми не знаємо, яка ситуація буде за півроку. Логіка повзучого конфлікту – а це є повзучий збройний конфлікт – полягає в тому, що він може доповзти до наших кордонів", – сказав він, відзначивши, що зараз польська влада не бачать загрози для Польщі через кризу в Україні.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Міністр сказав, що польська влада готуться до всіх можливих варіантів розвитку подій, назвавши одним серед них "гарячу війну" з використанням українських і російських збройних сил.

"Не для того збираються такі великі збройні сили на кордоні з Україною, щоб лише використовувати їх для політичної демонстрації. Є ризик – про що говорять і військові аналітики і політики – що в деякий момент може мати місце використання цих сил", – сказав Сенкевич.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Він зазначив, що це варіант, якого Польща та інші західні держави, хотіли б найбільше уникнути і підкреслив, що НАТО повинно мати "адекватну відповідь" на такий розвиток подій.

Джерело: УНІАН

Читайте також: