fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Донецьку фарбою облили пам’ятник співакові-сепаратисту Кобзону

Невідомі в Донецьку облили фарбою пам’ятник відомому виконавцю Йосипу Кобзону. Нескладно здогадатися, що причиною таких дій є неодноразові висловлювання співака на підтримку анексії Криму Росією.
 
Як повідомляє «Укрінформ», в даний момент співробітники комунальних служб намагаються повернути пам’ятнику первісний вигляд. Як повідомляють жителі Донецька, фарбою помаранчевого кольору була залита лицьова сторона скульптури з голови до ніг. За словами очевидців, інших очевидних пошкоджень у пам’ятника немає.
 
Варто відзначити, що сам пам’ятник радянському співакові був встановлений в Донецьку ще 30 серпня 2003 року. Місцем, де буде «стояти» Кобзон вибрали площу, розташовану біля Палацу молоді «Юність». Відкриття скульптури було приурочено до дня міста, а також до 66-річчя народного артиста СРСР Йосипа Кобзона. Нагадаємо, що Йосип Кобзон народився саме в Донецькій області.
 
Останнім часом народний артист СРСР Йосип Кобзон часто висловлювався з приводу всього, що відбувається в Україні. За його словами, приєднання Криму до Росії – це «велика історична подія». Такі слова метра радянської естради не змогли залишити байдужими мешканців України.
 
Більш того, в одному зі своїх останніх інтерв’ю співак-сепаратист розкланявся президенту Російської Федерації Володимиру Путіну за те, що завдяки йому, Росія змогла повернути Крим. Тоді Йосип Кобзон назвав цю подію «історичною», підкресливши, що «так мало статися давно».
 
Невдоволення висловлюваннями Кобзона висловлювали не лише жителі Донецька. До цього група активних жителів Дніпропетровська провела мітинг, на якому збиралися підписи для зняття з горе-співака статусу «почесного жителя міста». До слова, тоді мітингувальникам вдалося зібрати потрібну кількість підписів.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 

Кобзона позбавляють почесного звання (відео):

Читайте також: