fbpx
Політика

Польща розкритикувала пропозицію Жириновського розділити Україну

 Радник президента Польщі з гуманітарних питань Томаш Наленч жорстко розкритикував пропозицію з боку Російської Федерації розділити Україну. Зокрема, йдеться про лист скандально-відомого російського політика Володимира Жириновського, який направив в МЗС Польщі лист зі своєрідною пропозицією, яка не вписується ні в які рамки, провести в Україні референдум про приєднання до Польщі п’яти західних областей України: Волинської, Львівської, Івано-Франківській, Тернопільської і Рівненської.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Як заявив Томаш Наленч, дана пропозиція – плід хворої уяви. За його словами, в Польщі вважають, що це обурливо, брати участь у розділі дружньої країни і зміні її кордонів. На думку радника президента Польщі, лист Жириновського, який можна назвати навіть клоунським, слід було б направити на перевірку до психіатра.

 Водночас, прес-секретар Міністерства закордонних справ Польщі Марчін Войцеховський підтвердив, що відомство отримало відповідний лист від російського політика, сказавши, що така пропозиція Жириновського дещо дивна, і ніхто всерйоз листа не розглядав.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Як зазначив Войцеховський, хоч Жириновський і робив раніше подібні заяви, що виходять за межі здорового глузду, з трибуни Держдуми Росії, ніхто в Польщі і уявити не міг, що заяви російського політика можуть набути офіційної форми.

Читайте також: