fbpx
Міжнародна економіка

Гриценко розповів, яким бачить кредит МВФ для України

 Як вважає екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко, в умовах, коли ні Захід, ні гаранти Будапештського меморандуму не захистили Україну від агресії Путіна, а Росія тим часом продовжує  тиснути на країну, Міжнародний валютний фонд, в першу чергу, повинен списати з України всі борги.

Другим рішенням МВФ, за словами політика, має стати надання Україні довгострокового кредиту в розмірі понад 20 мільярдів доларів.

«Але це рішення – вже під план конкретних економічних реформ», – додав Анатолій Гриценко.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Що ж до самих реформ, то екс-міністр бачить їх наступними:

– кардинальна зміна кількості і розмірів податків і спрощення процедури їх адміністрування – для стимулювання бізнесу і швидкого підйому вітчизняної економіки;

– руйнування монополізму великого капіталу і створення умов для чесної конкуренції підприємців у всіх галузях, формування на цій основі потужного середнього класу;

– енергозбереження в усіх сферах економіки та життєдіяльності, зміна структури енергетичного балансу на користь власних, відновлюваних, джерел енергії, з перспективою швидкого і повної відмови від імпорту в Україну природного газу.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Як зазначив політик, українська влада, яка не змогла захистити Крим від Путіна, тепер, під час співпраці з МВФ, повинна хоча б відстояти економічні інтереси країни.

Він підкреслив, що влада повинна усвідомити, що за нинішніх умов Україні потрібні не просто нові кредити МВФ для погашення старих, а саме реальна і дієва підтримка України з боку міжнародного співтовариства – списання боргів і потужний кредит під план реформ.

Читайте також: