fbpx
Новини світу

Україна може відмовитися від російського газу протягом року – Балога

В. Балога розповів, що протягом року Україна може відмовитися від російського газу.

Народний депутат Віктор Балога розповів, що протягом року Україна може відмовитися від російського газу, передає УНН.

"Влада скаржиться, що ми не можемо повністю відмовитися від російського газу. Так, відразу це зробити неможливо. А протягом року – можливо", – сказав політик.

За його словами, спочатку потрібно привести ціни на газ для житлово-комунального господарства до ринкових стандартів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

"Так, це непопулярне рішення, але той, хто хоче грітися газом, повинен знати його ціну. Скажу лише одне – "бідні" австрійці всю зиму гріються своїми дровами, а "багаті" українці – газом", – зазначив нардеп.

В. Балога зазначив, що до нового опалювального сезону всі домогосподарства, власники яких рахують свої гроші, потрібно перевести на альтернативні джерела – вугілля, біовідходи, дрова, електроенергію.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

"А дешевий газ власного видобутку – направити на потреби промисловості. Але це не означає, що власники заводів також не повинні переходити на альтернативні джерела енергії. Тоді я буду розуміти, що у нас є державна політика у сфері житлово-комунального господарства, а не тільки ниття державних "мужів". Потрібно працювати, а не шукати собі виправдання", – резюмував нардеп.

 Джерело: УНН

Читайте також: