fbpx
Політика

Україна має залишатися позаблоковою державою – Лукашенко

Федералізація України назавжди дестабілізує обстановку в цій країні – Лукашенко.

  Федералізація України назавжди дестабілізує обстановку в цій країні.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, спілкуючись сьогодні з журналістами після голосування на виборах депутатів Мінміськради, передає власний кореспондент УНІАН у Республіці Білорусь.

«Україна повинна залишитися неподільною і позаблоковою державою. Якщо завтра в Україні висадиться НАТО, це для нас категорично неприйнятно», – підкреслив Лукашенко.

При цьому він зазначив, що створення в Україні окремих суб’єктів федерації може призвести до подальшої ескалації конфлікту в суспільстві.

«Ви ж знаєте, що таке буде федерація. Федерація – це піаніно, на якому будуть грати, з одного боку, одні сили, з іншого – інші сили, у тому числі зовнішні. Це назавжди дестабілізує обстановку», – сказав Лукашенко.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

За його словами, треба допомогти Україні розібратися з цими проблемами.

«Зокрема необхідно допомогти Україні провести нормальні президентські вибори. Не вірю, що в цій ситуації можна провести нормальні вибори. Коли там діє кілька силових груп і підрозділів, а щоб ви знали, у кожного великого політика там група бойовиків від 150 до 1000 осіб, озброєних, давно озброєних. Якщо туди підкинути іскру, буде жарко всім: і нам, і росіянам, і Заходу. Те, що в Криму сталося, це будуть ще квіточки. Буде набагато страшніше і гірше, якщо відбудеться ескалація цього конфлікту, а ще гірше, якщо він буде законсервований. Це означає, колись вибухне», – зазначив Лукашенко.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

При цьому він вважає, що український народ повинен сам в спокійній обстановці визначитися, з якою владою жити далі.

«Білорусь буде співпрацювати і налагоджувати відносини з новообраною українською владою. У нас живе одна з таких людей, яку скинули (Курманбек Бакієв – УНІАН). І сьогодні на його місці сидить людина, з якою ми спілкуємося і приймаємо рішення. Це я про Киргизстан. З Україною ми приречені жити разом і будемо вибудовувати відносини з тим урядом, який вибере народ України», – підкреслив Лукашенко.

Джерело: УНІАН

Читайте також: