fbpx
Окупація Криму

Тральщик “Черкаси” знову спробував прорвати блокаду

 На озері Донузлав морський тральщик "Черкаси" зробив спробу прорвати блокаду.

 Морський тральщик "Черкаси" зробив спробу прорвати блокаду на озері Донузлав. Про це повідомив глава кримського медіацентру Міністерства оборони України Владислав Селезньов, передає УНН.

 За його словами, близько години тому корабель спробував пройти між двох затоплених російських кораблів. "Черкасам" це майже вдалося, однак до них підійшов російський катер і вдарив у бік. Після цього носова частина "Черкас" виявилася на мілині.

 Екіпаж тральщика має намір і далі робити спроби прорватися крізь блокаду. Разом з тим до екіпажу тральщика "Черкаси " приєдналися троє моряків з корабля "Чернігів", який раніше був пришвартований до берега.

 Нардеп Ірина Геращенко у своєму Facebook, повідомила, що командир "Черкас" – капітан третього рангу Юрій Федаш – розповів, що кістяк команди складає 50 моряків, "Черкаси" буде вірним присязі й українському прапору. Рішення про сім’ї моряки приймуть найближчим часом. Тим часом, тривають міжнародні переговори української влади, де ми вимагаємо від світу визнати демілітаризований статус Криму.

 Джерело: УНН

Читайте також: