fbpx
Економіка

Продан озвучив ціну на російський газ для України на ІІ квартал 2014 року

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан прогнозує, що в другому кварталі 2014 року ціна на імпортований російський газ для України становитиме 386-387 доларів за 1 тис. куб. Про це він заявив під час позачергового засідання уряду в неділю, 23 березня.

 За словами міністра, голова російського «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Україна втратила знижку на газ, і на даний момент ціна, яка формуватиметься за формулою, перебуває на стадії уточнення.

 «Зараз мені "Нафтогаз" доповів, що ціна буде в рамках 386-387 дол/тис. куб. м. Це ціна, що не зараховує ту знижку, яка була в обмін на базування Чорноморського флоту Російської Федерації», – підкреслив Юрій Продан.

 Раніше, згідно з «харківськими домовленостями» 2010 року, російський «Газпром» надав українському «Нафтогазу» знижку в 100 доларів за 1 тис. кубометрів газу в обмін на продовження перебування Чорноморського флоту в Севастополі. Але у зв’язку з анексією Криму Росія вирішила переглянути ці домовленості і скасувати знижку.

Читайте також: