fbpx
Політика

Україна буде захищатися в разі вторгнення на її територію, – Турчинов

Україна готова чинити опір у разі, якщо відбудеться вторгнення на її територію. Про це заявив виконуючий обов’язки президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов під час зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером, передає прес-служба глави держави.

 «Незважаючи на всю складність ситуації: економічну і політичну, Україна буде захищати свою територію. У разі вторгнення на нашу територію, ми будемо приймати бій, тому що це наша країна, і у нас немає альтернативи щодо її захисту», – підкреслив він.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 У той же час українська влада сподівається на міжнародну допомогу у вирішенні конфлікту з Росією, зокрема, виконання своїх зобов’язань гарантами територіальної цілісності України відповідно до Будапештського меморандуму. В.о президента впевнений, що українці з конфлікту з Росією вийдуть переможцями, і це випробування лише зміцнить народ України і сама держава.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер засудив дії Росії в Криму, назвавши це відвертою агресією, порушенням Конституції і міжнародного права.

Читайте також: