fbpx
Окупація Криму

Керівник корвету “Тернопіль” прокоментував ситуацію із захопленням

Керівник корвету "Тернопіль": нас зрадило власне керівництво.

  Командир корвету "Тернопіль" повідомив, що 23 дня бездіяльність влади призвела до того, що військові більше не хочуть служити, а хочуть повернутися додому, проте залишаються окупованими. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав лідер Радикальної партії Олег Ляшко, передає УНН.

"Ці повідомлення я сьогодні вночі отримав на свій телефон від командира українського корвета "Тернопіль", захопленого росіянами", – написав Ляшко.

"На жаль мені більше з цією владою нема про що говорити. При всій любові до українського народу, який єдиний нас підтримав у скрутну годину, нас зрадило власне керівництво. І далі роблять все для цього, штовхаючи людей на самогубство. Спасибі за "підтримку", – написав командир корвета "Тернопіль".

Він звернув увагу на те, що в "останніх частинах і кораблях сидять люди, відважні і відчайдушні, всі стоять не за Банкову і Повітрофлотській пр -т, а за свою честь і совість".

"В останніх частинах і кораблях сидять люди, відважні і відчайдушні, всі стоять не за Банкову і Повітрофлотській пр-т, а за свою честь і совість. 23 дні ніяких наказів тільки "тримайтеся", а коли спецназ взяв корабель, ми тепер зрадниками стали. Нехай так, я жодного життя не поклав! І матерям з ганьбою в очі дивитися не доведеться. А тепер мої люди хочуть додому в Україну, служити більше не хочуть, а там за Чонгаром, їх відразу приймають структурки різні, як мені людей відправити? Скільки їм тут в окупації сидіти? Пару днів? Та вже 23 дні пару днів", – командир уже неіснуючого корвету "Тернопіль".

Нагадаємо, напередодні під час штурму українського корвета "Тернопіль" в Севастополі російськими військами, українські моряки вирішили не стріляти в росіян.

Джерело: УНН

Читайте також: