fbpx
Політика

Україна та ЄС підписали політичну частину УА

У п’ятницю, 21 березня, в Брюсселі відбулася офіційна церемонія підписання політичної частини Угоди про асоціацію між Україною і Евровсоюзом. З української сторони документ підписав прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, з боку Євросоюзу – президент Ради ЄС Херман Ван Ромпей, президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу і глави всіх держав, що входять до складу Євросоюзу, повідомляє ИТАР-ТАСС. Політична частина Угоди про асоціацію передбачає двосторонню взаємодія у політичній сфері, питаннях безпеки та боротьби з тероризмом.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 Економічну частину Угоди про асоціацію планують підписати до кінця поточного року. Вона передбачає створення повноцінної зони вільної торгівлі, і відкриває доступ на ринки, торгівлю енергоносіями, співпрацю у сфері сільського господарства, транспорту, металургії, космосу, наукових досліджень, туризму, підприємницької діяльності, захисту інтелектуальної власності.

Читайте також: