fbpx
Політика

Партія «УДАР» вимагає порушити справу проти депутатів ПР за держзраду і сепаратизм

Під час виступу у Верховній Раді України 20 березня депутат фракції «УДАР» Ірина Геращенко повідомила про те, що вони вимагають від Генеральної прокуратури порушити справу проти депутатів Партії регіонів Олега Царьова, Вадима Колесніченка та Віктора Януковича-молодшого за державну зраду і сепаратистські заяви.

 За її словами, ці люди вже два місяці не з’являються у Верховній Раді, але при цьому в останні дні активно з’являються на російських телеканалах і святкують якусь перемогу.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 «ГПУ повинна надати відповідні справи нам до Верховної Ради, щоб ми офіційною більшістю позбавили цих людей повноважень депутата», – додала Ірина Геращенко.

 Також вона заявила, що парламент повинен терміново прийняти закон про тимчасово окуповану територію, звернувши увагу, що він вже підготовлений і зареєстрований.

 «Ми звертаємося до голови Верховної Ради з проханням дати доручення комітетам ВР терміново його розглянути», – сказала депутат.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Крім того, Ірина Геращенко зазначила, що потрібно якомога швидше вирішити долю військовослужбовців, які зараз перебувають в Криму, а також їх сімей.

 «Парламент повинен прийняти відповідне рішення», – підкреслила вона.

 Наостанок вона закликала Генпрокуратуру розглянути її депутатський запит щодо введення цензури на телеканалі УТ-1.

Читайте також: