fbpx
Політика

Киргизія визнала результати референдуму в Криму

Представник МЗС Киргизії зробив заяву, в якій визнав результати референдуму в Криму. "Міністерство закордонних справ Киргизької Республіки уважно відстежує розвиток ситуації в Україні, зокрема останні події навколо Криму, і висловлює свою стурбованість у зв’язку з ескалацією конфлікту", – сказано в документі, який був у четвер розміщений на сайті зовнішньополітичного відомства.

 У заяві МЗС зазначено, що Киргизія продовжує дотримуватися тієї думки, що непродумані дії і корумпованість колишньої влади України привели до сьогоднішньої кризи і загибелі десятків безневинних людей.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 "У той же час результати референдуму в Криму від 16 березня поточного року являють собою волевиявлення абсолютної більшості населення Автономної Республіки. І це теж об’єктивна реальність, які б полярні оцінки не давалися цьому референдуму", – йдеться в заяві киргизького зовнішньополітичного відомства.

 Влада Киргизії вважає, що українські політики, які взяли в свої руки долю країни, повинні докласти зусиль, щоб зберегти мир і стабільність в Україні. Киргизія звертається до всіх сторін із закликом проявляти максимальну стриманість і вирішувати всі спірні питання шляхом мирних переговорів у рамках міжнародного права і Статуту ООН.

Читайте також: