fbpx
Право

ВАСУ закрив провадження за позовом про законність призначення Турчинова

Вищий адміністративний суд, розглянувши матеріали за позовом про законність покладання функцій виконуючого обов’язки президента на голову Верховної ради України Олександра Турчинова, закрив за даним позовом провадження. Таке рішення було винесено колегією суддів на чолі з головуючим Михайлом Зайцевим.

Повідомляється, що рішення про закриття провадження за позовом було прийнято тому, що суперечки такого роду, зокрема, про визнання незаконними актів українського парламенту, підлягають розгляду в рамках конституційного судочинства. У ЗМІ з’явилися коментарі Володимира Оленцевича, який є позивачем у даній справі. На його думку, винесене ВАСУ рішення прийнятне. При цьому позивач зазначає, що Віктор Янукович є легітимним президентом.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Вихід з ситуації, що склалася Володимир Оленцевич бачить такий: український парламент працює, а закони, прийняті Верховною Радою, відправляються на підпис главі держави Януковичу в Ростов. Крім того, Володимир Оленцевич заявив про те, що оскаржувати сьогоднішнє рішення ВАСУ він не буде і подавати відповідне подання в український Конституційний суд він також не буде, так як у нього немає таких повноважень.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Нагадаємо, що позов про законність покладання функцій виконуючого обов’язки президента на голову Верховної ради України Олександра Турчинова був направлений Володимиром Оленцевичем до Вищого адміністративного суду Укрїни 27 лютого.

Також нагадаємо, що 22 лютого в Україні відбулася зміна влади. Президент України Віктор Янукович від влади був відсторонений, а виконання обов’язків глави держави було покладено на Олександра Турчинова. У державі на 25 травня 2014 року були призначені президентські вибори.

За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: