fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

ФСБ затримала командувача ВМС України Сергія Гайдука – севастопольські ЗМІ

У Севастополі в одній з будівель, розташованих на території головного штабу Військово-морських сил України, виявили командувача ВМСУ Сергія Гайдука. За деякими даними, зараз командувача ВМСУ вивели з штабу і в невідомому напрямку відвезли працівники ФСБ. Про це повідомляє севастопольське видання ForPost.

Як відзначає видання, Сергій Гайдук постав перед севастопольськими самооборонцями в звичайному спортивному костюмі. Крім того, територію військової частини і приміщення штабу в даний момент оглядають і беруть під охорону сили представники самооборони міста Севастополя. Варто відзначити, що в результаті подій в штабі ВМС України ніхто не постраждав.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Після цього на територію головного штабу ВМС України прибув Сергій Халюта, благочинний міста Севастополя. Крім того, в український штаб приїхав і помічник Сергія Халюти з роботи з російськими військовослужбовцями.

«Ми приїхали в штаб ВМС України, щоб заспокоїти людей, щоб все пройшло мирно і спокійно», – розповів про мету свого прибуття отець Сергій.

Видання пише, що українські військовослужбовці в даний момент знаходяться в розгубленості. Як розповіли благочинному українські військові, за межами Автономної Республіки Крим їх відразу ж чекає кримінальне переслідування. Крім того, вони не уявляють, як можна жити в Севастополі в умовах негативного ставлення місцевого населення.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Раніше Міноборони України заявило, що поки українські військовослужбовці не будуть залишати територію АР Крим. У Міноборони пояснили, що військовослужбовці перебувають у кримській автономії на законних підставах. У відомстві нагадали, що з 18 березня 2014 року у українських військовослужбовців є право застосовувати зброю для захисту.

Стало відомо, що деякі українські офіцери почали залишати головний штаб ВМСУ.

Читайте також: