fbpx
Право

У Міноборони України просять не розповідати про пересування військ

Міністерство оборони України звернулося до представників ЗМІ та громадян з проханням «обережно і виважено висвітлювати всі переміщення українських військ». Зокрема, в Міноборони України просять, щоб інформацією про пересування українських військ не скористалися російські агресори. Про це стало відомо із заяви Ігоря Корчака, керівника регіонального медіа-центру Міноборони. Свою заяву Ігор Корчак поширив на профілі Міноборони в соцмережі Facebook.

Міністерство оборони України звернулося до журналістів, блогерів і всіх пересічних українців, чию роботу у військовому відомстві вважають дуже важливою.

«Проте, у зв’язку з оголошенням в Україні часткової мобілізації, потрібно враховувати, що за допомогою Інтернету повідомлення, а також матеріали, фото- і відеодокументи цілком можуть переглядати і недруги нашої країни», – пояснили в Міноборони.

Втім, у військовому відомстві не закликають українців обмежувати доступ до об’єктивної інформації. У Міноборони України просять всіх співгромадян «подумати перед публікацією інформації про українські війська». Йдеться про «чисельність, укомплектованість і нумерації військових підрозділів, а також маршрути їх пересування та прізвища командирів підрозділів».

Представники Міноборони України радять українцям орієнтуватися лише на ту інформацію, яка публікується відомством.

«Якщо вам випадково вдалося в нічний або денний час стати очевидцем маневрування або пересувань українських військ, то перш ніж викласти фотографії або відеозаписи потрібно добре подумати. Такі записи можуть і будуть використовувати наші противники», – пояснили в Міноборони.

Крім того, українське військове відомство просить усіх громадян «здійснювати власну інформаційну діяльність, враховуючи інтереси безпеки України».

Читайте також: