fbpx
Політика

Російські цінні папери купувати не варто – заява Білого дому

   На тлі суперечок про рішення РФ зробити Крим частиною своєї території, Білий дім порекомендував інвесторам відмовитися від покупок російських цінних паперів.

«На вашому місці, я б не вкладав гроші в російські акції зараз, якщо  не йдеться про короткострокові спекуляції», – заявив Джей Карні, додавши, що США готові до нового раунду санкцій. За його словами, спроби Москви анексувати Крим у кінцевому підсумку обернуться негативними наслідками для економіки РФ.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

«Це також призведе до додаткових витрат у зв’язку з санкціями, введеними нами і ЄС», – підкреслив він.

Нагадаємо, Євросоюз і США ввели заборони на в’їзд і заморозили активи низки посадових осіб Росії і України, звинувачених у причетності до захоплення Росією Кримського півострова.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Російський фондовий ринок впав перед референдумом у Криму, який проходив минулої неділі. Проте вже в понеділок на ринку почалося ралі, а у вівторок він зріс ще на 2 %. При цьому після заяви президента РФ Володимира Путіна про те, що Москва не зацікавлена ​​в подальшому поділі України, зміцнився рубль.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: