fbpx
Політика

Українські військовослужбовці в Криму повинні розірвати контракти – заява самопроголошеного прем’єра Аксьонова

Самопроголошений прем’єр-міністр і верховний головнокомандувач Автономної Республіки Крим Сергій Аксьонов звернувся до всіх військовослужбовців зі Збройних сил України, які в даний момент знаходяться на території кримського півострова. Зокрема, самозванець Сергій Аксьонов звернувся до військовослужбовців, які не бажають служити в кримській армії. Верховний головнокомандувач Криму наказав українським військовослужбовцям у Криму подавати рапорти про розірвання угод з Збройними силами України. Про це повідомляє агентство «Кримінформ».

Всім іншим військовослужбовцям в указі Аксьонова було наказано вступити на службу до лав збройних сил кримської республіки. Відзначимо, що всі відповідні положення знаходяться в тексті наказу, який був підписаний після оголошення незалежності Автономної Республіки Крим.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Я наказую: всім військовослужбовцям, які проходять військову службу у з’єднаннях, підрозділах та військових частинах збройних сил України, інших військових формувань та правоохоронних органах, які розташовані на території Республіки Крим та міста Севастополя, які не бажають проходити військову службу в збройних силах Республіки Крим (ЗС РК), подати рапорт про розірвання контракту у встановленому порядку», – сказано в документі.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За словами самозванця Аксьонова, всі інші військовослужбовці в Криму будуть повинні подати рапорти на ім’я військового комісара, керівника правоохоронного органу або військового формування Республіки Крим. У рапорті повинно бути прохання «Про прийняття на військову службу до лав Збройних сил РК».

Аксьонов попередив, що за невиконання даного наказу всі винні особи понесуть кримінальну відповідальність.

Крім того, самопроголошений прем’єр-міністр Сергій Аксьонов доручив довести цей наказ до всіх українських військовослужбовців у Криму.

Читайте також: