fbpx
Політика

Україна повинна відповісти Росії за Крим – Балога

 Народний депутат України Віктор Балога вважає, що Україна повинна дати гідну відповідь Росії за те, що вона визнала «незалежність» Криму. При цьому він підкреслив, що відповідь має бути дана не на рівні заяв чи звернень, а шляхом конкретних дій, які мають бути оголошені вже сьогодні, 18 березня, а прийняті максимум завтра, 19 березня.

Серед таких кроків Віктор Балога бачить наступні:

1. Розрив дипломатичних відносин з Росією, за винятком консульських;

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

2. Скасувати позаблоковий статус України і негайно подати заявку на вступ до НАТО;

3. Прийняти Закон про денонсацію угоди про створення СНД. Не можна залишатися в організації, яка знаходиться під монопольним впливом Кремля;

4. Денонсувати Харківські угоди;

5. Підписати договір зі Словаччиною про постачання в Україну газу через її територію;

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

6. Економічні відносини з Кримом мають будуватися виключно на прагматичних інтересах. Кожен кубометр газу, кубометр води з Північно-Кримського каналу, кіловат електроенергії повинні мати свою ринкову ціну вже з сьогоднішнього дня.

Насамкінець Віктор Балога підкреслив, що всі ці рішення повинні бути прийняті негайно. Як він вважає, якщо Україна закликає Євросоюз і США застосовувати санкції проти Росії, то вона і сама повинна робити реальні кроки.

Читайте також: