fbpx
Новини світу

Питання про вступ до НАТО не стоїть на порядку денному – Яценюк

Зв’язки з ЄС і Росією не будуть розглядатися за принципом "або-або", питання про вступ до НАТО не стоїть – Яценюк.

Підписання економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом відкладено, щоб це не призвело до негативних наслідків для індустріальних регіонів на сході країни, заявляє прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"21 березня в Брюсселі планується підписання політичної частини Угоди про асоціацію з ЄС. Ми відклали поки підписання економічного розділу цього документа, беручи до уваги переживання і побоювання, чи не призведе зона вільної торгівлі (з ЄС – ІФ) до негативних наслідків для індустріальних регіонів – а це в першу чергу Схід. З цього питання ми проведемо додаткові консультації", – заявив він у своєму зверненні до жителів України південних і східних областей.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

При цьому прем’єр зазначив, що "поки ж ЄС прийняв рішення в односторонньому порядку відкрити свої ринки для українських товарів, що стане гарною підмогою для нашої економіки".

"Зв’язки з ЄС і Росією ми не розглядаємо за принципом або-або. Незважаючи на катастрофічне погіршення відносин з Росією, допущене не з нашої вини, незважаючи на збройну агресію Росії проти України, я зроблю все можливе, щоб не просто зберегти мир, а й побудувати з Росією справді партнерські і добросусідські відносини", – підкреслив глава українського уряду.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Він також заявив, що "виключно заради збереження єдності України питання про вступ до НАТО не стоїть на порядку денному – захищати країну буде сильна, сучасна українська армія".

"Погоджуючись або не погоджуючись з тим, що я кажу, ви маєте унікальну можливість висловити свою позицію з усіх спірних питань, зокремаі і щодо нової влади на наступних президентських виборах, які відбудуться 25 травня цього року. Упевнений, ви знайдете для себе гідних кандидатів, в програмі яких будуть і ті пункти, які особливо вас цікавлять", – резюмував А. Яценюк.

За матеріалами: Інтерфакс- Україна

Читайте також: