fbpx
Політика

Держдума відповіла на заяву про санкції Євросоюзу і США

У Держдумі у відповідь на рішення США і Євросоюзу прийняли заяву "Про санкції США і Європейського союзу", у якому запропонували Заходу включити в чорний список практично всіх російських парламентаріїв.

 "Ми не торгуємо принципами і не боїмося ніяких санкцій", – йдеться в спільній заяві, під текстом якого зараз йде збір підписів. Своє авторство під цим документом підтвердили представники всіх чотирьох парламентських фракцій.

 Депутатів здивувало включення в цей список свого колеги – голови думського комітету з питань сім’ї, жінок і дітей Олени Мізуліної. "Поява в списку Олени Мізуліної з усією очевидністю показує, що цей список не має ніякого відношення до так званої кримської теми, а в черговий раз підтверджує, що США намагаються обмежити права тих, хто має власну ясну громадянську позицію", – йдеться в тексті заяви.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 У цьому ж документі депутати нагадують президенту США Бараку Обамі і чиновникам ЄС, що за визнання незалежності Криму проголосували 436 депутатів – представники всіх фракцій, крім цього, він одноголосно схвалений Радою Федерації і отримав підтримку більше 80 % російських громадян.

 "Це наша спільна позиція! Тому пропонуємо пану Обамі і панам єврочиновникам включити всіх тих депутатів Державної думи, що проголосували за дану заяву  в список російських громадян, на яких поширюються санкції США і Європейського союзу", – підкреслюється в заяві. Депутати додали, що це їх єдина відповідь на американські санкції.

Читайте також: