fbpx
Політика

Росія знехтувала усіма можливими міжнародно-правовими зобов’язаннями – Руслана

 Як написала відома українська активістка і співачка Руслана Лижичко на своїй сторінці в Facebook, своїми односторонніми волюнтаристськими діями, які почалися 21 лютого, Росія порушила низку угод з Україною.

 Зокрема, як сказала Руслана, був порушений ряд статей Угоди про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, Угоди про параметри поділу Чорноморського флоту від 28 травня 1997 року, міжурядової Угоди про використання силами та засобами Чорноморського флоту повітряного простору України і повітряного простору над акваторією Чорного моря від 16.07.1999 року та статті 3 і 6 Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За її словами, все це є показовим нехтуванням міжнародно-правовими зобов’язаннями з боку Російської Федерації щодо України.

 Слід нагадати, що до всього іншого Росія також порушила умови Будапештського меморандуму, згідно з яким обіцяла захищати суверенітет України і не порушувати її територіальну цілісність в обмін на відмову України від ядерної зброї.

Читайте також: