fbpx
Політика

Свободівець вимагає розслідувати причетність Путіна до масових утисків прав і вбивств українців

 Нардеп закликав ГПУ розпочати слідство про причетність В. Путіна до масових утисків прав і вбивств українців.

 Народний депутат від ВО "Свобода" Олег Осуховський передав відповідні докази причетності В. Путіна до угруповань "тітушок" – осіб, які безпосередньо здійснювали утиски прав громадян на участь у мирних акціях протесту на території всієї України протягом Революції Гідності і осіб, які вчинили або які провокували масові заворушення 13 березня 2014 року в Донецьку і входять до складу так званої "самооборони Криму", керівнику Генеральної прокуратури України Олегу Махніцькому. Про це УНН повідомили в прес-службі Рівненської обласної організації ВО "Свобода".

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 "29 листопада 2013 року я звертався з офіційним запитом до генерального прокурора України, міністра внутрішніх справ України та голови Служби безпеки України щодо негайного припинення діяльності "тітушок". У цьому запиті я попереджав Віктора Пшонку, Віталія Захарченка та Олександра Якименка про персональну відповідальність за сприяння учасникам злочинних організацій та покриття їх злочинної діяльності.

 Підставою для депутатського реагування стали звірячі напади на представників ЗМІ біля Маріїнського палацу. Спочатку жорстоко побили журналіста Дмитра Гнапа та оператора "Громадського телебачення" Якова Любчича. Участь у злочині, за словами постраждалих, брали близько 20-30 осіб, інші оточили знімальну групу і спостерігали", – повідомив нардеп.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 На даний момент він звернувся до ГПУ, оскільки є докази причетності В. Путіна до створення та координації дій так званих "тітушок" і "аксьонівців" у Криму. "Генеральна прокуратура України повинна досліджувати викладені мною факти і розпочати слідство щодо причетності президента Російської Федерації до масових утисків прав і вбивств українців", – резюмував нардеп.

 Джерело: УНН

Читайте також: