fbpx
Політика

Глава МЗС Німеччини загрожує вже в понеділок вжити заходів щодо Росії

Глава німецького зовнішньополітичного відомства Франк-Вальтер Штайнмайер в інтерв’ю газеті Welt am Sonntag заявив, що якщо Москва не перегляне свою позицію щодо ситуації Криму, міністри закордонних справ Євросоюзу вже в понеділок вживатимуть заходів.

«Якщо Росія в останню хвилину не піде на поступки, то ми дамо відповідну першу відповідь на зустрічі глав МЗС країн ЄС у понеділок 17 березня», – сказав Штайнмайер.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Ми не шукали конфронтації», – зазначив він і назвав «вибухонебезпечною» ситуацію, що створилася на Україні. Він також зазначив, що на сході країни становище продовжує загострюватися. На думку Франк-Вальтера Штайнмайера, «Росія відхиляє всі варіанти виходу з кризи, кожен крок до деескалації напруженості і має намір вчинити дії, які ми не зможемо прийняти».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Варто відзначити, що раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що збитки від можливих санкцій у кожному разі будуть взаємними, оскільки в сучасному світі все взаємопов’язано. Він закликав своїх міжнародних партнерів не жертвувати двосторонніми відносинами через розбіжності з Україною.

Читайте також: