fbpx
Політика

Верховна Рада підтвердила курс України на євроінтеграцію

Народні депутати підтримали проект постанови № 4419 "Про підтвердження курсу України на інтеграцію до Європейського Союзу та першочергові заходи в цьому напрямку". За відповідний документ проголосували 252 народних депутати.

 Згідно з документом, Верховна Рада рекомендує виконуючому обов’язки президента України закликати Європейський Союз невідкладно застосувати всі наявні важелі впливу до Росії у зв’язку з її діями, спрямованими проти миру, суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України. Також в.о. президента повинен уповноважити прем’єр-міністра якнайшвидше підписати Угоду про асоціацію України з ЄС.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 У свою чергу, Кабмін повинен вжити всіх необхідних заходів для підписання і виконання Угоди про асоціацію, а також визначитися щодо технічних і правових аспектів укладання угоди в частині створення поглибленої та всеосяжної Зони вільної торгівлі.

 Крім того, Кабміну доручено: активізувати переговори з Європейським Союзом щодо збільшення обсягів секторальної бюджетної підтримки; звернутися до ЄС, міжнародних фінансових організацій і країн – донорів з проханням якнайшвидшого скликання міжнародної донорської конференції; забезпечити взаємодію з інститутами Євросоюзу щодо сприяння повернення в Україну коштів, отриманих незаконним шляхом; продовжити переговори з ЄС про диверсифікацію джерел і шляхів постачання енергоносіїв в Україну.

Читайте також: