fbpx
Шоу-бізнес

Українські діячі культури відповіли на заяву російських колег на підтримку політики Путіна

Українські діячі культури звернулися до творчого співтовариства світу і висловили своє невдоволення підтримкою російськими колегами дій президента РФ Володимира Путіна. Текст заяви опублікований на сайті міністерства культури України.

 «Сьогодні ми не можемо залишитися осторонь і спокійно спостерігати за тим, як Російська держава, користуючись довірою між нашими народами, близькими культурними цінностями і можливістю розуміти один одного, розгорнула проти нас інформаційну війну», – йдеться в заяві.

 Вітчизняні знаменитості нагадали, що Україна ніколи не зазіхала на суверенітет російського народу, його мову і культуру. Цього вона вимагає і від сусідньої держави.

 «Нам протягом багатьох років вдається уникати війни і зберігати мир і згоду між усіма громадянами такої багатонаціональної і багатомовної України. І сьогодні зберігати мир варто нам серйозних зусиль, адже влада Росії не соромлячись спотворює інформацію, підкреслює її « яскравою телевізійною картинкою»», – зазначають знаменитості.

 Артисти закликають українців з усього світу, незалежно від того, громадянами якої країни вони є, підтримати один одного і об’єднатися навколо ідеї збереження єдиної і соборної України.

 Під заявою підписалися 242 діячі мистецтв, серед яких Антон Мухарський, Лілія Ребрик, Ольга Сумська, Остап Ступка, Марічка Бурмака, групи «ТІК», «Піккардійська Терція», «Kozak System» та інші.

Читайте також: